Aardrijkskunde en wereldoriëntatie

 

Als u op de link hieronder klikt vindt u bladen om thuis uw kind te helpen bij het voorbereiden bij zijn/haar topografietoets.

Thuis-topo
 

Daarnaast vind u nog algemene informatie over het aanbod aardrijkskunde, u kan de groep aanklikken waar uw zoon/dochter in zit.

De blauwe planeet leerling

 

Kennisnet:

Op kennisnet is over veel onderwerpen iets te vinden, ook over wereldoriëntatie:

http://kids.kennisnet.nl/flash/#/thema/doelgroep/

Werking van hersenen

Neurokids is een website die de werking van de hersenen op een boeiende en begrijpelijke manier aanschouwelijk wil maken voor kinderen en volwassenen. De website begint met informatie over de zintuigen en neuronen. Deze informatieve pagina’s bevatten veel foto’s en plaatjes die de ingewikkelde processen duidelijk maken. Dan is er ook het onderdeel ‘speel’. Bezoekers kunnen bij dit onderdeel verschillende spelletjes spelen. Een leuk spelletje is ‘smoelenboel’. Dit spel toont een gezicht voor enkele seconden waarna het de bedoeling is dat je het gezicht probeert na te maken. Een ander onderdeel dat leuk is om te bekijken, is het ‘experimenteer’ deel. Hier staan eenvoudige proefjes, die leuk zijn om leerlingen zelfstandig te laten doen. Deze proefjes zijn vooral een aanrader voor de middenbouw van het basisonderwijs.

Netwijs – De Zoekmachine

In deze zoekmachine staan meer dan drieduizend links naar websites die door ons zijn nagekeken.
Zo surf je snel en veilig.

Jeugdbieb

Informatieve websites voor kinderen!
Links naar sites die bruikbaar, interessant of gewoon leuk zijn!

Jeugdbieb

Wereldgodsdiensten

Veel informatie over de verschillende godsdiensten vind je op de volgende pagina.

http://wereldgodsdiensten.samsam.net/wereldgodsdiensten/