Stropers hebben in een Franse dierentuin een neushoorn doodgeschoten en zijn hoorn afgezaagd en meegenomen. Volgens Franse media braken de stropers in de nacht van maandag op dinsdag in in de dierentuin van de plaats Thoiry.

Neushoorn Vince stierf nadat er bij het dier drie kogels in zijn kop geschoten waren. Vervolgens gebruikten stropers een kettingzaag om de kostbare hoorn van het dier weg te nemen.

De stropers lieten twee andere neushoorns in het verblijf ongemoeid, mogelijk vanwege tijdsgebrek. Het is waarschijnlijk de eerste keer dat een levende neushoorn in een Europese dierentuin door stropers wordt gedood om zijn hoorn.

Vorige maand meldden Britse media dat stropers bij twee jonge neushoorns in een opvangcentrum in Zuid-Afrika de hoorn hadden weggehaald. De dieren overleefden dat niet.

Een hoorn brengt momenteel tussen de dertigduizend en veertigduizend euro op.